GERZE ÇOCUK BELEDİYESİ KURULUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Cittaslow Çocuk Belediyesi Etkinliği kapsamında Gerze Belediyesi Standı ile katılım sağladık. Cittaslow Gönüllü Temsilcisi Özgür KAHYA'nın desteği İle Çocuk Belediyesi hakkında detaylı bilgiler edindik. Cittaslow Çocuk Belediyeleri ile tanışarak Çocuk Belediye Başkanları, Çocuk Belediye Meclis Üyeleri, 23 Nisan Etkinliğine Katılan Çocuklar ile Çocuk Belediyesi Toplantısı  ve Sunumu ile bilgilendirme yapıldı.

Gerze ilçemiz adına Cittaslow Gerze Gönüllü Temsilcisi Özgür KAHYA; Gerze ilçemizde yapılan projeler ve demokrasiye katkı sağlamak adına GERZE ÇOCUK BELEDİYESİ Kurulması konusunda taleplerimizi aktardı. Çocuk Belediyesi konusunda istişareler, Yönetim Şekli , Kurumsal Yapı , Markalaşma Süreçleri, Kadın Girişimciler, Genç Girişimciler Gibi Konularda Paylaşımlarda Bulunarak, Tüm Cittaslow Şehirleri ile  ortak ağlarda ortak çalışmalar yapmamızın tüm Cittaslow Şehirlerini marka şehir haline getireceğini paylaştı.

Cittaslow Gerze Temsilcisi Özgür KAHYA program hakkında izlenimlerini şöyle anlattı;

“Temsilciler olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Cittaslow Çocuk Belediyesi etkinliklerine katılım sağladık.23 Nisan coşkusunu katılım sağlayan çocuklarımızla birlikte yaşadık. Gerze ilçemizin tanıtımını bizlere ayrılan stand alanımızda gerçekleştirdik.Gerze Kataloglarımız, Projelerimiz ve Markalaşma Süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Kadın Girişimcilerimizin kurduğu Kooperatifin ürettiği Gerze Yöresel Lezzetlerini Tanıttık.Gerze Belediyesinin Ahşap Hobi Atölyelerinde üretilen oyuncaklarımızı tanıttık.Gerze’de üretilen ahşap gemilerimizi tanıttık. Gerze Hacı Kadı Horozumuzdan Bahsettik. Gerze ilçesini Turizm anlamında Karadeniz turlarının uğrak yeri olabilmesi için standımızı ziyaret eden herkesi Şirin Gerze ilçemizde misafir edebileceğimizi dile getirdik. Tarihi Dokusu, Gezilecek Yerleri tüm Güzelliklerinirini standımızı ziyaret eden veliler ve öğrencilere anlattık.

23 Nisan etkinliğine katılan çoğunluğu çocuk ve ailelerden oluşan katılımcılara, Gerze ilçemizi anlattık. Çocuklarımızın bazıları Karadeniz Bölgesi’nde Gerze adını hiç duymamıştı.Haritada Konumunu, Gerze'nin Şirin Gerze olarak özelliklerinden bahsettik. Ahşap Oyuncaklarımıza ve Yöresel Lezzetlere ilginin yoğunluğu bizleri mutlu etti. Ahşap Oyuncaklar , Hobi Atölyelerinde Üretilen Ürünler, Yöresel Lezzetler Gibi ilçemizi tanıtan tüm ürünleri çok yakın zamanda İnternetten Online Alışveriş Sitemizden sipariş verebileceklerini dile getirdik.

İlçemize olan yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti.Yoğun bir katılım sağlanan İzmir Kültür Park Fuar Alanında gerek diğer temsilcilerimiz, gerek İzmir halkının bizlere olan ilgisi bizleri çok mutlu etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER'in standımızı ziyaret etmesi ile bizlere destek olan çocuklarımıza teşekkür etmesi bizlerinde Gerze Belediye Başkanımızın Sinop Gerze'den böylesi güzel bir organizasyonda bizlere yer vermesi adına Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY’un kendilerine selamlarını ilettik.

Programda Çocuk Belediyesi Çalışanlarına , Tüm Cittaslow Şehirleri adına yoğun bir mesai harcayarak misafirperverliklerinden dolayı organizasyonda görev alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Cittaslow ''Yavaş Şehir '' ünvanımıza yakışır marka değerini arttıracak, başta güzel ülkemiz Türkiye olmak üzere tüm dünya genelinde Cittaslow Şehirleri olarak ortak bir platformda ortak güzel çalışmaları hep birlikte yapabileceğimizi, şehirler için çocukların önemini, şehirlerin Turizm Faaliyetlerini, Marka Değeri hakkındaki girişimleri konusundaki yapılacaklar konusunda Gerze Belediyesi olarak elimizi taşın altına atacağımızı dile getirdik.

Pandemi sonrası 2 yıldır bir araya gelemediğimiz Cittaslow Şehirleri olarak hepimizin farklı özellikleri ve doğal güzelliklerinin olduğunu ortak bir ağda hep birlikte güzel şeyler yapabileceğimizi paylaştık.

En yakın zamanda Gerze ilçemizde Çocuk Belediyesi oluşumu İçin faaliyetlerimize naşlayacağız. Yaşlılarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve Tüm Gerzeli hemşerilerimizin katılımı ile demokrasiye katkı Sağlamak Adına GERZE 'de Çocuk Belediyesi İle Çocuklarımızın da Cittaslow Gerze'ye Katkı sağlayacağına dile getirmek istiyorum.

GERZE İLÇEMİZDE YAŞAYAN TÜM ÇOCUKLARIMIZA

ÇOCUK BELEDİYESİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM.

Çocuk Belediyesi için tüm Gerze ilçemizde yaşayan çocuklarımızdan kendi boya kalemleri ile Cittaslow Logosu olan Salyangozun iç kısmına Çocuk Belediyesini anlatan bir logo tasarımı için çağrıda bulunmak istiyoruz.Sürpriz hediye vereceğimiz en iyi logo çalışması için tüm çocuklarımızın çalışmalarını bekliyoruz. Çocuk Belediyesi  için çalışmalarınızı BEYAZ MASA (153) Servisine iletebilirsiniz.

Çocukların yaptığı logoların çalışmalarını yine çocuklarımızın vereceği karar ile Çocuk Belediyesi oluşumu projemizi de başlatmış bulunuyoruz.

ÖRNEK LOGO;

Whatsapp Hattı

sinop web tasarım sinop erkek öğrenci yurdu sinop kız öğrenci yurdu sinop kız yurdu arslan pansiyon sinop