GERZE YÖRESEL ÜRÜNLER KADIN GİRİŞİMCİ KOOPERATİFİ MARKALAŞMA YOLUNDA

GERZE YÖRESEL ÜRÜNLER KADIN GİRİŞİMCİ KOOPERATİFİ MARKALAŞMA YOLUNDA

 

    Gerze Kadın Kooperatifi’nden Başkan ŞENSOY'a yeni yıl ziyareti.

    S.S. Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Üretim Kooperatifi Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY'u makamında ziyaret etti.

    Kadın Girişimci Kooperatifi Olarak çalışmalarını paylaşan Gerze Kadın Girişimcileri, yaptığı çalışmaları Sayın Cevat ŞENSOY'la paylaştı.

    İlçemizde faaliyet sürdüren kooperatif hakkında bilgi verecek olursak;

    Cittaslow Markası Olan Gerze ilçemizin Sloow Food kapsamında kurulan S.S. Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Üretim Kooperatifi 15 Aralık 2022 Tarihinde kuruldu. Cittaslow Şehri Gerze'mizin yöresel lezzetlerini tanıtmak, el sanatları ürünlerini  Türkiye ve tüm dünya ülkelerine E-Ticaret platformları ile pazarlayacak olan Kadın Girişimci Kooperatifi marka ve kurumsal kimlik yapısını tamamlamaya çalışıyor. 15 Ocak'ta internet satışlarına başlayacak olan Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi yeni ürünleri ve denemeleri ile yöresel lezzetler konusunda markalaşma süreçlerini hızlı bir şekilde şekillendiriyor. 7 Kadın girişimci ile kurulan Kooperatif, üretimin hızlanması ve kurumsal alt yapı çalışmalarına ağırlık vererek, Gerze markasının ve ilçenin tanınması için ürünler üretiyorlar. Kadın emeğinin markalaşma sürecine dönüşmesi için ürün ambalajları ve profesyonel ürün içeriği ile ilgili gerekli alt yapıları tamamlayan Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi, seri üretimle yöresel ürünleri ilk önce Gerze'nin tüm noktalarında, 15 Ocak’ta E-Ticaret siteleri ile birlikte tüm Türkiye'ye ve Mart Ayında da Uluslararası E-Ticaret Plaformları E-Bay, Amazon, Etsy gibi partner sitelerde Yöresel Ürünler ve El Sanatları Ürünlerinin satışını gerçekleştirecek.

    Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi ürettiği ürünleri belli bir standarta getirmek, profesyonel ambalaj ve barkodlama sistemleri İle ürünlerin tüm platformlarda satılması için çalışmalarına hızla devam etmektedir. Gerze'nin yöresel ürünlerinden olan Lakerda, Peksimet, Tarhana, Erişte, Hamuraşı, Kulak Hamuru Mantı gibi birçok yöresel ürünü üreten ve seri üretim için gerekli alt yapı ve makina ekipmanlarını bünyesine katmaya çalışan Kooperatif, yeni ortak ve tedarikçiler aramaktadır. Daha güçlü ve kadınların üretim sürecine dahil olmaları ve kadın emeğinin gelire dönüşmesini hedefleyen Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi ilerleyen zamanlarda tadımlık günleri İle tüm Gerze kadınlarının yöresel lezzetlerine Kooperatif ve internet ortamında yer verecek. Jüri üyelerinin belirlenmesi ile hamarat kadınların ürettikleri ürünlere E-Ticaret sitesinde ve satış noktalarında yer verecek olan Kooperatifimize üye ve tedarikçi olarak tüm Gerze kadınlarımız davetlidir.

    Gerze Markasının Sloow Food Kapsamında Yöresel Ürünleri desteklemek amacı güden Kooperatif, ürünlerini Türkiye Cittaslow Şehirlerinde ve 287 Dünya Cittaslow Şehirlerinde pazarlamak için alt yapı çalışmaları yapmaktadır. Profesyonel danışmanlık desteği alan Kooperatif sürece dahil olmak isteyen tüm kadınlarımıza da çağrıda bulunarak Gerze ilçemizde el sanatları ve yöresel lezzet üreten, el örgüsü ve evde üretim yapan kadınları Kooperatifimize davet ediyor.

    Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi olarak amaçlarının kadın emeğinin değerlendirilmesi olduğunu belirten Kopperatif Başkanı Serap GÖKGÖZ; “ Tüm kadınlarımız hiçbir ayrım yapmadan bizlere katılabilirler. Amacımız Gerze markasını tanıtmak ve tüm kadınlarımıza iş istihdamı yaratmaktır. Gerze markasının tanınması için bu süreçte bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz. İMECE usulü yapılanmamızda ilçemiz sakinlerinin ürettiğimiz ürünler ve markamıza desteklerini bekliyoruz. “ dedi.

 

    S.S. Gerze Yöresel Ürünleri Kadın Girişimci Üretim Koop.

    İletişim : 0368 606 0 320  - Whatsapp Sipariş : +90.533 632 92 57

 

    Kooperatif Yönetim Şeması ise şu şekildedir;

    Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi Üye / Ortakları

* Serap Gökgöz (G.Başkan)

* Necibe Burma (Başkan Yardımcısı)

* Sevil Tosunoğlu (K.Üye)

* Esra Terkan (K.Üye)

* Hülya Seçkin (K.Üye)

* Melisa Üstün (K.Üye)

* Hacer Kahya )K.Üye)

* Sibel Kaptan (A.Üye)

* Öznur Özden (Denetim Kurulu)

* Ferida Abanoz (Denetim Kurulu)

* Özgür KAHYA (Pr & Marka Danışmanı)






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı