Hatırlanası Hikaye; “Beyaz Balina Aydın”

Hatırlanası Hikaye; “Beyaz Balina Aydın”

 

    1992 yılının 25 Ocağında  Ukrayna’nın Sivastopol kentindeki havuzlardan kaçıp, 500 km’lik bir mesafeyi kat ederek Türkiye sahillerine gelen Beyaz Balina, Gerze’yi mekan seçmiş ve halkın kendisine göstermiş olduğu sevgi ve ilgiye karşılık verircesine uzun bir süre burada konaklamıştır.

    Gerze halkı Beyaz Balinaya “AYDIN” ismini vermiştir.Bunun sebebi ise ilçemizin en sevilen simalarından olan ve geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Aydın TOPAL’ın, Beyaz Balinaya olan sevgisi.

    Gerze halkının sevgilisi olan Beyaz Balina Aydın’ın ünü ülke sınırlarını aşarak yurtdışına yayılmıştır.Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden insanlar Aydın’ı görmeye gelmiştir.Ukraynalı yetkililer özel eğitimli olan Aydın’ı almak için mahkemeye başvurur ve mahkeme Aydın’ın Ukrayna’ya iadesine karar verir.Ukrayna’lı yetkililer Aydın’ı alarak Ukrayna’ya götürürler.

    Gerze halkı Aydın’ın gidişine üzülür.Ancak aradan geçen bir yıl sonunda 18 Temmuz 1992 günü, festivalin açılış gününde sürpriz yaparak Aydın Gerze’ye tekrar gelir.Sanki halkın kendisine göstermiş olduğu ilgi ve seviye karşılık olarak minnet borcunu ödercesine veda etmek için gelmiştir.

    Tüm hünerlerini sergileyerek festivalin açılış gününü şenlendirmesinin ardından Aydın, Gerze’den uzaklaşarak gözden kaybolmuştur.

    Bizlerde, Aydın’ın ilçemize gelerek güzel anılar ve izler bırakmasının yıl dönümünde sizlere bu özel hikayeyi paylaşmak istedik.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı