Başkan ŞENSOY İller Bankası’yla İncelemede

12.07.2017 tarihinde 5,811,835 TL maliyet ile ihalesi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

07/09/2017 tarihinde yer teslimi yapılan projede başlatılan inşaat çalışmalarında büyük yol katedilirken, kara kısmı tamamlanan projede deniz kısmında da sona gelindi.Denizlerimizin daha da temiz olması ve Mavi Bayrak açısından oldukça önem arz eden projeyi yakından takip eden Belediye Başkanımız İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle projeyi incelerken bilgilendirici açıklamalar gerçekleştirdi.Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “2017 yılının son aylarında başlatılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi projesinin kara ve deniz kısmını incelemelerde bulunduk.İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığımız ziyaretlerde projenin akıbetini ve alacağımız sonuçları değerlendirdik.Daha sağlıklı bir Gerze ve turizmin başkenti yapmayı planladığımız ilçemizde projenin önemi oldukça fazla.%70 oranında atık sudan temizlenecek olan Gerze denizlerimize Mavi Bayrak takıp, uluslararası alanda denizlerimizin temizliğini kanıtlamış olacağız.Kara kısmı tamamlanan projede ikinci kısım olarak nitelendirdiğimiz deniz kısmında sona yaklaştık.Hayırlısıyla projeyi tamamlayıp, hizmete sunacağız.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak, proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında siz değerli vatandaşlarımızı sık sık bilgilendireceğimizi bildirir, Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi Projesi’nin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.