SEZONUN SON GÖSTERİMİ YAPILDI

SEZONUN SON GÖSTERİMİ YAPILDI

 

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Maddi Katkıları ve Sinema Genel Müdürlüğü Film Destekleriyle ilçemizde 40 yıl aradan sonra faaliyete geçirdiğimiz Nostalji Sineması’nda sezonun son gösterimi yapıldı.

    Birçoğumuzun çocukluğu, gençliği ve anılarını biriktirdiği yerdir Yazlık Sinemalar.

    Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması ise Gerze’lilerin hatıralarında yer alan, en güzel anılarını biriktirdiği ve 40 yıldır özlem duyduğu yer olarak akıllarda kalmıştı.Bunlara artık Nostalji Sineması da eklenmiş oldu.

    24 Eylül Perşembe gecesi ilçemiz Liman İçi mevkiine hazırlanan alanda Sinop Valimiz Sayın Erol KARAÖMEROĞLU’nun da katılımlarıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz Nostalji Sineması’nda vatandaşlarımızın özlemi dinerken, çocuklarımız için de geleceğe güzel bir anı birikimi oldu.

    Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması bundan 40 küsür yıl önce ilçemizde faaliyet sürdürmüş ve çocukluğumuzun, gençliğimizin en güzel anılarında yerini almıştır.Bizler de aynı samimiyeti ve sıcaklığı yaşatarak gelecek kuşaklara aktarma adına Açık Hava Nostalji Sineması Projemizi hayata geçirdik.1 Aylık süre zarfında 10 film gösterimiyle 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza hitap ederken, güzel anılar biriktirmelerine yardımcı olduk.Çocuklarımızın gülümsemeleri bizlerin de yüzünü güldürürken, yaşlı vatandaşlarımızın çocukluk günlerine dönüp duygulanmaları ise bizlere ne kadar da doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Böylesine anlamlı bir özlemi dindirmemizde bizlere destek veren Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY’a, Sinema Genel Müdürlüğü’müze, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’e, AK Parti Sinop İl Başkanımız Sayın Uğur GİRESUN’a ve tabiki sizlere çok teşekkür ederim.Önümüzde ki yaz yeni gösterimlerde buluşmak ümidiyle.”Dedi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı