21 VATANDAŞIMIZ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNUP, LOKUM İKRAM EDİLDİ

13 Şubat 1956 Gerze Yangını’nda yitirdiğimiz 21 vatandaşımız için ilçemiz Merkez Yeni Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.

İlçemiz Kaymakamı Tekin DUNDAR ve Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un öncülüğünde İlçe Müftülüğümüzün de katkılarıyla gerçekleşen anlamlı programda yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhlarına Kur’an Tilaveti yapılırken Cuma Namazı sonrasında ise Merkez Camii önünde vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi.

Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “13 Şubat 1956 Yangını Gerze’miz için üzücü anıları barındıran bir gün.Kül yığını haline gelen Gerze’mizde bununla birlikte 21 vatandaşımız da hayatını kaybetti.Her yıl yangını yaşayan değerli büyüklerimizle bir araya gelerek o günleri tekrar yaşıyor ve gelecek nesillere de tarihimizi öğrenmesi hususunda katkı sağlıyorduk.Ancak, pandemi koşulları sebebiyle büyüklerimizin sağlığını riske atmamak için şimdilik bu programı ertelemiş bulunuyoruz.Bizler de yangın da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı en güzel şekilde anmak için Mevlid-i Şerif okumasını gerçekleştirdik.İnşallah 13 Şubat’ta da kabirleri başında dualarla anacağız.Allah, bir daha böyle felaketler yaşatmasın.”dedi.