NOSTALJİ SİNEMASI SEZONU KAPATTI

Dile kolay.

Gerze’de tam tamına 40 yıl sonra tekrar kapılarını açmıştı Yazlık Sinema.Kimimizin çocukluk, kimimizin gençlik anılarıydı Gerze’de yazlık sinemalar.Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması.2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Maddi Destekleri ve Sinema Genel Müdürlüğü DCP Film Desteğiyle Nostalji Sineması olarak hizmete başladık.

Bu sefer o çocuklar ve gençler büyüdü, en güzel çağlarını yaşadığı bu zamanlarda anılarını tazeledi.Miniklerimizi de unutmadık elbette.Onlar için gösterime sunduğumuz filmler ile de geleceğe güzel anılar biriktirmelerine yardımcı olduk.

Onlar gençlik anılarını yaşarken duygulandı, çocuklarımızın heyecanı ve gülümsemeleri ise görülmeye değerdi.

Nostalji Sinemamız bu akşam ise sezonun son gösterimini sağladı.Her sene katılımın arttığı Sinemamızda bu sene 10 gecede tam tamına 1894 kişiyi ağırladık.

7’den 77’ye ilçemizde Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerin sürdürülmesi ve gelişmesine yardımcı olan Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “İlçemizin en önemli kültürel miraslarından birisi yazlık sinemalardır.Bizlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Maddi Destekleri ve Sinema Genel Müdürlüğü DCP Film Desteğiyle bunu hayata geçirdik.40 yıl sonra Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması’nı Nostalji Sineması adı altında birleştirerek anıları tazeleyerek yeni anılar kazandık.Bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ederim.”dedi.