ÇEÇE SULTAN TÜRBESİ İNCELENDİ

Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devri gerçekleşen Çeçe Sultan Türbesi’nde incelemelerde bulunuldu.

Sinop Vali Yardımcımız Sayın Abdullah ŞAHİN ve Belediye Başkanımız Sayın Cevat ŞENSOY’un ziyarette bulunduğu Türbede planlanan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.Başkan ŞENSOY Çeçe Sultan Türbesi tarihi hakkında bilgi aktarırken; “Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devri gerçekleşen Çeçe Sultan Türbesi ile ilgili Vali Yardımcımız Abdullah ŞAHİN ile birlikte incelemelerde bulunduk.Restorasyon çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunduğumuz ziyarette ortak fikrimiz ise Gerze’mizi inanç turizminde de ön plana çıkartmak.Çeçe Sultan Türbesi inşallah ilçemize yakışır bir restorasyonla vatandaşlarımıza hizmet verecektir.”dedi.