El Sanatları Sokağı Geliyor

Gerze Belediyesi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa açılan El Sanatları Atölyeleri çok kısa zamanda taşınıyor.

Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’nın gerek el sanatlarını geliştirmek, gerek vatandaşımıza sanat sevgisini aşılamak ve en önemlisi de istihdam sorununun önüne geçebilmek adına girişimleri sonucu ilçemize kazandırdığı El Sanatları Atölyeleri bilindiği üzere uzun yıllardır ilçemizde faaliyet göstermekte.Bu doğrultuda dağınık olan yerleşkeden ötürü ziyaretçilerin el sanatları atölyelerini ziyaretlerinin zor ve zahmetli olduğu bilgisini alan Başkan BELOVACIKLI, talimatı vererek El Sanatları Atölyeleri için özel bir alan oluşturuyor.

İlçemiz Atatürk Mahallesi’nde Gürleyik Deresi kenarında konuşlandırılan bölgeye çalışmalar başlatan Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 256 m²’lik alana beton dökme işlemlerini tamamlayarak temeli attı.Belediyemizin kabiliyetli marangozları tarafından da yapılacak olan atölyelerle farklı bir görünüme sahip olacak alanda son dokunuşları ise Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü sağlayacak.

Sanatla istihdam sağladıklarını belirten Başkan BELOVACIKLI projeyle ilgili yaptığı açıklamada ise; “Belediyemiz ve İŞKUR tarafından ortaklaşa açılan kurslarımızla halkımıza sanat öğretip, istihdam sağlıyoruz.Gittiği kursta eğitim alan vatandaşımız böylelikle kendilerine gelir sağlayabiliyorlar.Bilindiği üzere El Sanatları Atölyeleri ile nam salan ilçemizde ziyaretçilerin ilk uğrak yerleri bu atölyelerimiz oluyor.Ancak dağınık yerleşkeden dolayı ziyaretçilerin ulaşımları zor oluyordu.Bizler de bu doğrultuda proje geliştirerek peyzaj çalışmasıyla daha da güzelleştireceğimiz Gürleyik Deresi kenarına El Sanatları Sokağı oluşturduk.İlçemizde ki bütün El Sanatları Atölyeleri bu bölgede olacak ve ziyaretçiler sanatı burada yaşayacaklar.İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.