Sakin Şehirler Göynük’te Buluştu..

Aralarında ilçemizin de yer aldığı 14 sakin şehir (Cittaslow), 29 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Bolu Göynük’te düzenlenen Cittaslow festivalinde bir araya geldi.

Göynük tarafından ilki düzenlenen Cittaslow Festivaline, Gerze Belediyesi’nin yanı sıra aralarında Seferihisar, Şavşat, Eğridir, Mudurnu ve Halfeti’nin de bulunduğu 14 sakin şehir katılım gösterdi. Oldukça renkli bir programa sahip olan festivalde, sakin şehirler yöresel ürünlerini sergiledikleri standlar açtılar. Gerze Belediyesi tarafından açılan ve ahşap oyuncakla gemi maket gibi ürünlerimizin yer aldığı stand ise ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Festivale aynı zamanda ilçemiz Halk Oyunları Topluluğunun da gösterisi damga vurdu. Festival için Göynük’e giden ekibimiz, sergiledikleri performansla izleyicilerden ve diğer ekiplerden büyük alkış topladı.

Resim Atölyeleri, mutfak atölyeleri, festival yürüyüşü ve tatlı yarışmalarının düzenlendiği festival aynı zamanda Cittaslow Belediye Başkanları ve Temsilcileri tarafından düzenlenen toplantıya da ev sahipliği yaptı. Kentlerin 1 yıl boyunca yaptıkları faaliyetler değerlendirilirken, yakın gelecekte izlenecek stratejiler ve hayata geçirilecek projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.