Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari Yapıldı

44.Gerze Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda GERDAK’ın rota önderliğinde Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari yarışması gerçekleşti.

22 Temmuz Pazar günü sabahın erken saatlerinde hareket eden vatandaşlarımız ilk olarak GERDAK’ın bir gün öncesinde kamp kurduğu Sarıkum Tabiat Alanı’na ikamet ettiler.Burada Yönetim Kurulu Başkanı Birol SAZAK ve kulüp üyeleri tarafından karşılanan ekibimiz rotanın açıklanmasının ardından yaklaşık olarak 55 kişilik bir toplulukla İnceburun’a doğru yürüyüşe koyuldular.Gencinden yaşlısına her yaş kesiminden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte doğa severler 15 km yürürken, Foto Safari yarışmasına katılan sanatçılarımızda bu yürüyüş alanı içerisinde en güzel doğa fotoğraflarını çekmek için mücadele verdiler.

Gerçekleşen etkinliğe liderlik eden GERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Birol SAZAK yaptığı açıklamada; “Belediyemiz ile birlikte festival kapsamında her yıl gerçekleşen Doğa Yürüyüşü ve Foto Safari’yi gerçekleştirdik.Birgün öncesinde kamp kurduğumuz alandan başlayan yürüyüşe vatandaşların ilgisi oldukça fazla olurken rotamızı İnceburun Feneri’nin önünde noktaladık.Bu yürüyüş esnasında Fotoğraf Sanatçılarımızda Sinop’un eşsiz doğasını ölümsüzleştirdiler.Oldukça verimli geçen yürüyüşümüzde bizlere destek olan Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’ya ve yanımızdan eksik olmayan Gerzeli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ödüllü Foto Safari yarışması dereceye girenlerinin 29 Temmuz Pazar akşamı açıklanacağını bildirir, GERDAK ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.